Nyhedsarkiv

En ny rapport stiller skarpt på praktiserende lægers psykiske arbejdsmiljø og jobtilfredshed. Den viser, at praktiserende læger i stigende grad bliver udbrændte. Rapporten udkom den 14. november 2016 og er udarbejdet af en gruppe forskere ved Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus (foto: Colourbox).

16.11.2016 | Udgivelse

Flere alment praktiserende læger bliver udbrændte

Stigende arbejdspres og højt stress-niveau er hverdagen for mange læger. Arbejdsglæden lider, og flere brænder ud. Det viser en ny rapport om det psykiske arbejdsmiljø i almen praksis.

Anna Kirstine Winthereik forsvarer sin ph.d.-afhandling om det palliativ forløb hos døende fredag den 11. november 2016 på Aarhus Universitet.

09.11.2016 | Ph.d.-forsvar

Praktiserende læger gør en forskel i det palliative forløb hos døende patienter

Nyt ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health sætter fokus på praktiserende lægers indsats ved palliativ behandling af svært syge patienter. Bag projektet står læge Anna Kirstine Winthereik, der forsvarer sin afhandling den 11. november 2016.

I alt 10 Friederichs-legater blev i år uddelt til fremragende almenmedicinske forskere. Legaterne blev overrakt på Aalborg Universitet i slutningen af juni 2016.

05.10.2016 | Priser

Tre talentfulde AU-forskere hædret med Friederichs mindelegat

Hvert år uddeler Magda og Svend Aage Friederichs legatbestyrelse et antal legater til forskere, der har gjort en særlig indsats inden for almen medicin. Tre yngre AU-forskere løb i år med tre af legaterne.

12.09.2016 | Forskning

Ny forskningsårsrapport stiller skarpt på social ulighed i sundhed

Uddannelseslængden påvirker levealderen hos multisyge, viser en ny sundhedsvidenskabelig forskningsårsrapport fra Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 4 ud af 65

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste