Projektet blev igangsat i november 2023. Formålet er at udvikle en programteori, der bygger på en systematisk gennemgang af tilgængelig viden og redegørelse for, hvorfor, hvordan, og under hvilke omstændigheder naturbaserede sundhedsindsatser virker til mennesker med stress, angst og depression, og hvilke måleredskaber der kan anvendes til evaluering af indsatserne.
Derudover er det et formål at sikre en solid implementeringsstrategi for programteorien, der kan understøtte fremtidige bæredygtige naturbaserede indsatser for mental sundhed som et relevant tilbud til mennesker med stress, angst og/eller depression. Med afsæt i programteorien udvikles og evalueres et eller flere forløb til målgruppen i praksis. Dermed testes skalerbarheden af indsatserne.
Projektet udføres i et samarbejde mellem Københavns Universitet, DEFACTUM, MarselisborgCentret, Aarhus Universitet og Forskningsenheden for Almen Praksis.
Projektet støttes af en bevilling fra 15. Juni Fonden.
Formålet med dette projekt er at belyse praktiserende lægers holdning til og forståelse af bæredygtig omstilling samt afdække deres viden om sammenhængen mellem klima og sundhed. Derudover ønsker vi at undersøge, hvor stor engagementet er for bæredygtig omstilling hos praktiserende læger, og hvor mange der allerede er gået i gang med omstillingen.
Vi ønsker at undersøge formålet bredt og landsdækkende gennem interviews af praktiserende læger, hvorefter vi vil lave en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse.
Projektet varetages af forskningsårsstuderende Sigrid Moesgaard Larsen. Vejledergruppen består af Asthildur Arnadottir, Malene Plejdrup Hansen, Torsten Risør, Jens Søndergaard, Nanna Holt Jessen og Per Kallestrup.
Projektet støttes af en bevilling fra Lundbeckfonden.
En bæredygtighedsgruppe på tværs af landets almenmedicinske forskningsenheder er i gang med at udvikle en vejledning for bæredygtige sundhedsforskningspricipper. Udviklingen følger RIGHT Statement.
Gruppen består af Asthildur Arnadottir, Malene Plejdrup Hansen, Torsten Risør, Jens Søndergaard, Kristian Damgaard Lyng og Nanna Holt Jessen.
Bestyrelsen i Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) har i januar 2024 godkendt en ny bæredygtighedspolitik.
Arbejdsgruppen bag består af Niels Saxtrup, Asthildur Arnadottir og Nanna Holt Jessen.
Grøn Praksis har sammen med KAP-S og KiAP udviklet to klyngepakker om "den klimavenlige praksis":